Anders dan anders

15-04-2022

Tijd voor een nieuwe blog.
Dat denk ik al een aantal weken maar ondanks alle regels rond consequent, veel schrijven en publiceren, het lukt me gewoon niet.
Ik ben iemand die het moet voelen. (En ik voel het nu eenmaal niet elke week).
Dit geldt dus ook voor mijn Social media.
De marketeers onder ons zullen nu met hun ogen rollen en eens diep zuchten maar ja ,het is echt zo.

Nu moet je weten dat ik uit de generatie' dinosaurus' kom( zo voelt het soms toch ) waar we nog geen gsm en zeker geen Social media hadden en op 1 of andere manier voel ik wat heimwee naar die tijd.
Niet altijd hoor want 'dokter google' is mijn beste vriend maar wat betreft zaken posten om mijzelf te laten zien en dat liefst een paar x per week, liever niet.
Natuurlijk geloof ik de experts en besef ik dat het zo gaat maar het werkt niet voor mij en gezien we nu eenmaal allemaal anders zijn heb ik besloten om dit maar te accepteren van mijzelf.
Dat geeft instant rust.

En daar gaat het toch over, dat we onszelf leren accepteren precies zoals we zijn met alle plussen en minnen. Te vaak proberen we ons aan te passen aan 'hoe het hoort' echter 'hoe het hoort' hebben we ooit een keer met ons allen besloten maar is dat nog wel het beste en past dit voor jou?

Voor mij niet in ieder geval. Ik ben altijd een beetje anders geweest.
Zo heb ik een onconventionele weg genomen om te komen waar ik nu sta en ja, ik geef toe het was een hobbelige rit met hier en daar wat obstakels, maar het was het waard. Ook heb ik een druk gezin en dito baan/ praktijk waar ik trots op ben maar tegelijk ben ik graag alleen om me te ontdoen van alle dagdagelijkse prikkels dus trek ik me soms een paar dagen terug (alleen) in een gezellig hotelletje.
In gesprekken kom ik graag ineens tot de kern en houd ik van pure conversaties over het leven waarin mijn aandeel soms nogal confronterend kan zijn. Daarnaast hou ik enorm van genieten en geef ik mijn laatste geld liever uit aan mooie momenten, strandbezoeken, lekkere etentjes, heerlijke hotelbezoeken en is mijn ultieme doel om met mijn man de wereld rond te reizen.
De rest is voor mij ondergeschikt.

Dit alles zorgt ervoor dat ik nooit rijk zal zijn (tenminste niet in materiele vorm) en dat ik niet altijd leuk gevonden zal worden of zal doen wat er verwacht wordt.

Heel lang heb ik me hier tegen verzet, hard gewerkt om beter te passen in de mal die ons wordt gepresenteerd door de maatschappij en veel 'gepleased 'om toch aardig gevonden te worden.

Sinds kort merk ik dat ik dit stilaan begin los te laten en door het hier ook daadwerkelijk neer te schrijven mag het er steeds meer zijn, mag IK er meer en meer zijn, van mijzelf en voor mijzelf.

Dit wens ik iedereen.

Liefs